Header
Statisztika
Aktív felhasználók: 14
Online most: 0
HK - FB csoport (zárt)
Dupla enchant&stone event iránytű
Írta: ( 2018.03.06. - 17:57 ) | Hír kategória:Útmutatók | Megosztás Megosztás

Üdv mindenkinek!

Újra elérkezik a dupla enchant & stones esemény (2019-08-29), ami nem csak rengeteg refine pontot jelent, de vagyonszerzési lehetőségnek is kiváló.

Mi is ez az esemény?

Tömören, minden játékbeli tárgyból, ami refine pontot ad (továbbiakban RP), kivéve a szintezős zöld és kék felszereléseket, valamint a mark of potency-ket az esemény alkalmából kétszerannyi esik, így első sorban sok RP-t lehet rajta szerezni, de néhány ilyen tárgy többet ér, mint amennyi pontot ad. Ezekről később beszélek, a többire úgy hivatkozok, mint kő/kövek. Megjegyzés, hogy ha valamit az esemény előtt szerzünk meg, de az eseménykor nyitjuk ki (legyen akár refinement pack vagy köves csomag), az duplán fogja adni, míg amit az eseménykor szereztünk, de később bontjuk fel, az a normál mennyiséget fogja adni.

Előszóban, a kizárólagosan RP-re jó cuccok el fogják lepni az AH-t, így az áruk is lemegy, de legalább is nem emelkedik. Mondanám, hogy érdemes venni, de ha tehetjük, éljünk a lehetőséggel és szerezzünk magunk.

Akinek nincs ideje végigolvasni, 3+1 Quartermaster's enchantment (R9 minimum, a zsákokat tedd félre és csak eventkor nyisd, ekkor van csak szükség a 4.-re) és 1 dragon's hoard R8 és 1 Fey's blessing, Gilded Giant spider insignia bónusz és lapozzon a Dread ringhez, alaposan rágja át csak azt a részt és kb. ellesz.

Honnan tudok köveket szerezni?

Dolgok, amiket hordva a karaktered leölt lényekből köveket kaphat:

Enchantmentek:

Dragon's hoard enchantment

Quartermaster's enchantment

Fey blesssing enchantment

Nagyritkán Tymora's lucky enchantment is adhat, de az inkább goldra jó.

Megjegyzés:

Az első háromból az accountodhoz kötött refit kapsz.

A Fey és a Dragon nagyjából ugyanaz, magasabb szinten több % esélyt kapsz, de nem nő a jutalom. A Fey annyival rosszabb, hogy csak Rank 5 enchantmentet dob, amit elrefizhetsz.

A Quarter 3 szempontból más. Először is, egy csomagot kapsz rá, ami azt jelenti, hogy ha az esemény előtt elteszed őket és eseménykor nyitod ki, akkor duplaannyit adnak (tehát érdemes felgyűjteni őket). Másodszor, minél magasabb szintű a quarter és minél több van (egészen 10,5%-ig), annál jobb a jutalom, amit kapsz érte. A szedegetéshez nem kell a 10%, de amikor nyitsz, akkor igen, rengeteget számít az a pár plusz félszázalék. Minél előbb húzod ki, annál jobban megéri, még az offense enchákat is érdemes hanyagolni érte. A harmadik pedig az, hogy a quarter még dobhat eldritch runestone-t, ami PE-be az antiquites vendornál beváltható bonding runestone-ra. Ami azért fontos, mert így már nem lesz accounthoz kötve és eladható AD-ért.

Az összes kőt dobó enchanton/insignián van egy napi mennyiség, ami felett már csak marginálisan adja, azután kimerülnek ilyen negyed-fél óránként 1 db-ra, hiába a magas %.

Insignia bonus avagy Wanderer's fortune: 4% esély, hogy az zsákodba pottyan egy véletlenszerű refikő. Egy Crescent-Regal-illuminatedes hátas kell hozzá és 1 ilyen bónusz elég.

Egy felsorolás a hátasokról, a fontosabbak: Gilded Giant spider , Siegebreaker griffon

A többi: Armored bear, Suratuk's Teal Spider, Griffon, Heavy inferno nightmare(2 db van AH-n, lehet kifogy)Turmish lion, meg számos legendary...

Amik jelenleg elfogytak az Action Houseból (és jó eséllyel így is marad, de említés szintjén): Suratuk's Jungle Spider, Bulette, Suratuk's banded spider, Suratuk's Red-Dusted Axebeak, Dawn unicorn, Elite shadow wolf, Heavy giant spider, High forest bear, Lord's armored polar bear.

A Gilded spideren kívül nem nagyon maradt semmi se elfogadható árban, így érdemes meggondolni, hogy kell-e egyáltalán. A pók most 200k AD, ami azt jelenti, hogy legalább 300k refinementet kell termelnie, hogy megérje.

A Siegebreaker griffon pedig Siege eseménykor esik csak, de akkor minden napi részvétellel és 1 küldetés letudásával megszerezhető ingyen. A többi említés szintjén van itt, a Zen marketesek annyiban jók, hogy bár drágák, de az egész accountodra, minden karakterére kivehetőek, a liláknál pedig a mount bónusza is van, aminek előnyös.

Ezeket eventen kívül is érdemes használni, passzív módon gyűjtik fel a köveket, bár egyik sem eladható, accounthoz van kötve, így csak a magunk számára.

További szerzési módok:

Kikerültek a szintlépések és a HE-k, mivel már nem köveket adnak, hanem RP-t, de cserébe megnőtt a kövek droppolási aránya a lények öléséből.

Természetesen a dungeonok: A legtöbb játékos számára ez nem meglepő, de ha tudsz, akkor érdemes kampány kulcsokat gyártani erre, főleg CN-re, mert az nem eszik aranyat.

Lockbox: Akinek van VIP-je, annak nem lehetnek ezek idegenek (akinek nincs, érdemes befektetni rá, bár tudom, hogy az első hónapot kifizetni nagyon húzós, főleg kezdőként, ahol még rengeteg dologra költenénk. 

Dread ring és a többi kampány:

Ezeknek a fontossága (és bonyolultsága) miatt külön szekciót szentelek. Főleg a Dread Ringnek.

Dread ring:

Ez a kampány 70-es szinttől nyitható. Első körben, rengeteg Vanguard scriptre lesz szükségünk, így le is írom, hogy miként lehet őket szerezni. Ebben a kampányban napi 3 küldetés van 9 Vanguard scriptért + 3 Demonic encounter, valamint mindegyik ad egy zsákot (amiért dupla jár eventkor, de nem éri meg tartogatni olyan sokat, ugyanis mindegyik külön helyet foglal). ezen kívül naponta jár Knoxtól egy ingyen lair vagyis minidungi kulcs, aminek a végén a láda ad még 3 Vanguard scriptet, 1 Thayan ciphert, ami 20 órás task-kal 15 scriptre váltható. Ezen túl, a lények földredobnak Onyx fragmenteket, melyből 5-ösével válthatjuk a Bounty hunternél (küldetéses táborban felül) további scriptre. Az Onyx fragment vehető AH-ról is, ha nagyon kiégnénk és kell, de jobb, ha mi intézzük.

Na, de mire kell ennyi script. Egyből a Bounty hunter mellett, egy egyáltalán nem gyanús nevű Dell McCourtnál 10 ilyen scriptért kapunk egy lair kulcsot (ebből 3-at a végén visszakapunk), vagy kényelmesen a kampány shopból is vehető már. És ez a lair rengeteg pénzt hozhat, ugyanis a végén nyitható ládából Rank 3-tól , aminek az értéke nem sok, de néha kell egészen enchanting stone, Rank 5-ig adhat, valamint refine követ is dob mellé.  Viszont csak bizonyos napokon délután 19 órától következő nap 19 óráig. A küldetések ellenben 12 órától is frissülnek (az előző nap küldetéseire újra), valamint 19-tól az új nap küldetéseire, eszerint héttól hétig, ha ügyesen csináljátok, akkor kétszer is le lehet őket tudni. A minidungi szempontjából Knox amúgy is irányadó lesz, de azért megismétlem, hogy délután hétig még az előző nap számít.

3 ilyen minibarlang van, különböző nyitvatartással:

Death Spire: Kedd és hétvégén.

Death forge: Szerda és hétvégén.

Phantasmal fortress: Csütörtök és hétvégén.

Ez nyilván meghatározza az árakat is, ugyanis mivel hétfőn és pénteken nem tudják farmolni, így kicsit meg szokott nőni az áruk.

Mivel egy ilyen Enchanting stone, Rank 5 most 30k körüli érték és kettő fog esni, ezért még a kampány haladást is eltolhatjuk kicsit (vagy belekezdhetünk), hogy a pénztárcánkat megtömjük vagy épp személyi igényeinknek eleget tegyünk.

A barlangoknak van pár csínja és bínja, ilyen például az, hogy:

-Phantasmal fortressben a külső részből átmenve még az elején pár pillanatra előhívhatjuk a mountunk egy gyors előrefutásra.

-Dread spireben szinte egészen a végéig elfuthatunk, bár ekkor egy horda thayan akarja majd leszedni a fejünk. De ha ott vagyunk és túl is éltük, ha a kis teremben leöljük a megjelenő impet és csak utána égetjük el az utolsó tekercset ott, akkor megkerülhetjük az őrséget egy jobbrafutással a könyvespolc mögötti részbe

-Ahogy a Dread forgeben időszakosan Wilbur utáni csoportot is időnként elkerülhetjük, ha a fal mellett megyünk szorosan.

Érdemes az amúgy egysíkú unatkozós farmolást feldobni egy-egy ilyen figyelmes észrevétellel, nem csak időt spórolunk, de csökkenti a monotonitását is. Mivel egy superior enchanting stone azért is ér sokat, mert ritkán esik, így időnk aztán lesz erre.

Sharandar:

Hasonló, bár sokkal kisebb csomagolásban, cserébe nem is annyira farmolós. Itt a küldetések csak a követ adják, ami eseménykor duplázódik, de nem tehető el (a heti küldetéssel viszont érdemes várni hétvégéig). Itt a Gold crescent tölt be hasonló szerepet, lairok is vannak itt, azonban enchanting stone nem jár érte és 15 Gold crescentért kaphatunk egy Potion of heroism-ot, amit egyből és gyorsan eladhatunk az AH-n vagy növelhetjük vele a statjaink, így nem éri meg a napi ingyenesen túl a kulccsal bajlódni vagy halogatni a kampány haladást. Itt lehet szerezni a Fey blessinget a 3 területi napizásért egy 20 órás taskban, de nem adja duplán.

A dungeon itt vagyis Malabog's castle egy apróság miatt külön szót érdemel, ugyanis az ottani bossokból eső Seal of the Dark Fey-t be lehet váltani 25-ösével Thaumaturgic bagre és mivel az egy csomag, ezért nyitva duplát kaphatunk. Nem éri meg farmolni, de ha oda dob a random que, érdemes felvenni a kék izét a bossok alól és emlékezni erre.

Tyranny of dragons: Well of dragons

Ez akkor nyílik meg, ha már a normal tyranny kampányban eljutottunk addig.

Érdekes bug itt, hogy ha egy HE-t csinálunk meg, az néha black ice enchát is adhat. Nem is ez igazán a lényeg, annyira említem, hogy a Dragon run, ami minden óra 45. percében indul (de érdemes 15 perccel előbb ott lenni, hogy bejuss) is dupla köveket fog adni, valamint a Barracksban és a Wizard towerben felvehető 1-1 küldetés, amivel még 200 influ is jár mellé! Ezek máshogy működnek, mint a többi napi, 20 óránként vehetőek fel, nem minden nap egyszer.

Az alatt a 15, de inkább 20 perc alatt megcsinálhatóak a napik, elsőként azt érdemes, amivel be kell menni egy külön helyre (Dimensional Anchor-Draconic Alchemy-Sacrificial victims ), nehogy véletlen ne juss vissza.

Dragon run futási menet.

Ajánlás: A pálya kegyetlen laggos, mivel 40(!) játékosig nyomják fel a létszámot, amit a szerver igazából nem bír. 30 fő után partyba kell hívni magad és rámenni a leadre az egérrel, jobb klikk és "Move to instance". Egyébként a térképet megnyitod és jobb alsó sarokban látsz egy gombot az instance-ekkel és ott megnézheted, melyiken vagy, mennyi hely van rajtuk és persze Zone chaten, hogy melyikbe kéne menni.

Sea of the moving ice (Storm King's thunder kampány):

Ez egy utálatos kampány, a térkép túl nagy, a halászat unalmas, kincskeresés pedig néhol kegyetlen szivatós, de mivel köveket ad, ezért megemlítem, hogy AH-ról lehet Map in a bottle-t venni, nyitogatni és keresgélni őket.

Tomb of the nine gods:

Ez gondolom senkit nem lepett meg, aki járt ott, tudja, hogy miért írtam fel. A végén a ládák rengeteg követ adnak, valamint Ultimate enchanting stone-ra is van esély. Az esély nem duplázódik (ami rosszabb, mivel elég alacsony %-ról van szó), de ha sikerül, akkor kétszerannyi jön. Aki ezt farmolja, az a hét többi napján is ezt teszi, de a kampány kulcsokat érdemes félretenni. Akinek viszont nincs lehetősége ezt járni napi szinten, az se csüggedjen, mivel rengetegen nyomulnak a gazdagodás esélyére, erősen lenyomják az AH-n az árakat, ráadásul eléggé tartósra sikerült a legutóbbi alkalommal is ez a csökkentés. 

Zárószavak

Remélhetőleg nem maradt ki semmi, a fontosabbak közül szinte biztos vagyok abban, hogy nem. Valamint a Svardborg assaultnak is vannak köves és enchantos dolgai, amik már marginalizálódtak, nem csak a kampányutálatom miatt, sajnos több meló ezekkel foglalkozni, mint amennyit ér (kivéve, ha kell a relic fegyvernek a skinje, akkor a Relic húzásához szükséges markok is duplán jönnek). Mint pl. a Tymora's lucky enchantment, ami így létezik, de az is eléd dobja a cuccost (ami egy fehér item), meg aranyat meg potikat. Nem borzalmas, de az összes többi felsorolt utility enchantment jobb nála, sőt, megkockázhatom, hogy még +XP%-os Azure is lehet több RP-t ad vissza, mint ez.

Remélem a hosszúság ellenére is sokan végigolvasták (még, ha rengeteg szinte marginális dologra is kitértem) és hasznos lesz nekik, jó eventezést!

Zaranir Kharasnar

2013 - 2018 © neverwinter.hu | Hungarian Knights Guild ♦ Oldal betöltése 0.0679 másodperc alatt ♦ Codeigniter verzió 3.1.8