Header
Statisztika
Aktív felhasználók: 26
Online most: 0
HK - FB csoport (zárt)
Dupla enchant&stone event iránytű
Írta: ( 2018.03.06. - 17:57 ) | Hír kategória:Útmutatók | Megosztás Megosztás

Üdv mindenkinek!

Csütörtökön újra elérkezik a dupla enchant & stones esemény és miután mindenki szeretné felgyorsítani a refineolást...

Okés. de mi az a refine, és hogy működik? Nem kéne előbb erről írni egy útmutatót?

Öhm... szóval... röviden, de, és ezért itt elnézést is kérek. Védelmemre, ezt a leírást minél előbb akartam megjelentetni, a lehető legkiterjedtebb formátumban, hogy ne az eseményre legyen kész, hanem egy keveset lehessen rá készülni. Bizonyos szempontból már most késésben vagyok vele, hisz a régi motorosok az előző három hetet is részleges felkészüléssel töltötték. De kezdjünk is bele:

Mi is ez az esemény?

Tömören, minden játékbeli tárgyból, ami refine pontot ad (továbbiakban RP), kivéve a szintezős zöld és kék felszereléseket, valamint a mark of potency-ket az esemény alkalmából kétszerannyi esik, így első sorban sok RP-t lehet rajta szerezni, de néhány ilyen tárgy többet ér, mint amennyi pontot ad. Ezekről később beszélek, a többire úgy hivatkozok, mint kő/kövek. Megjegyzés, hogy ha valamit az event előtt szerzünk meg, de az eventkor nyitjuk ki (legyen akár az HE jutalom, szintlépés vagy köves csomag), az duplán fogja adni, míg amit eventkor szereztünk, de később bontjuk fel, az a normál mennyiséget fogja adni.

Előszóban, a kizárólagosan RP-re jó cuccok el fogják lepni az AH-t, így az áruk is lemegy, de legalább is nem emelkedik. Mondanám, hogy érdemes venni, de ha tehetjük, éljünk a lehetőséggel és szerezzünk magunk.

Akinek nincs ideje végigolvasni, 4 quarter (R9 minimum) és 1 dragon's hoard R8, Suratuk's Jungle spider insignia bónusz és lapozzon a Dread ringhez, alaposan rágja át csak azt a részt és kb. ellesz. És vegyetek Zent AD-ból, ha tudtok, lehet lesz ward akció. Reggel néztem és 4-5 nap átfutási ideje van most a Zennek. Veszteni nem lehet sokat vele, hisz törölni a vételt vagy visszaváltani pár kattintás.

Honnan tudok köveket szerezni?

Dolgok, amiket hordva a karaktered leölt lényekből köveket kaphat:

Enchantmentek:

Dragon's hoard enchantment

Quartermaster's enchantment

Fey blesssing enchantment

Megjegyzés:

A Fey és a Dragon nagyjából ugyanaz, magasabb szinten több % esélyt kapsz, de nem nő a jutalom. A Fey annyival rosszabb, hogy azt nem a zsákodba kapod, hanem a földre dobja, ami miatt kényelmetlen.

A Quarter 2 szempontból más. Először is, egy csomagot kapsz rá, ami azt jelenti, hogy ha event előtt elteszed őket és eventkor nyitod ki, akkor duplaannyit adnak. Másodszor, minél magasabb szintű a quarter és minél több van (egészen 10,5%-ig), annál jobb a jutalom, amit kapsz érte. A szedegetéshez nem kell a 10%, de amikor nyitsz, akkor igen, rengeteget számít az a pár plusz félszázalék. Minél előbb húzod ki, annál jobban megéri, még az offense enchákat is érdemes hanyagolni érte.

Feyre én cserélgetek, de kényelmetlen, csak akkor jó, ha van váltásuha, amit felrakhatsz, különben a goldot is eszi.

Az összes kőt dobó enchanton/insignián van egy napi mennyiség, ami felett már csak marginálisan adja, azután kimerülnek ilyen negyed-fél óránként 1 db-ra, hiába a magas %.

Insignia bonus avagy Wanderer's fortune: 4% esély, hogy az zsákodba pottyan egy véletlenszerű refikő. Egy Crescent-Regal-illuminatedes hátas kell hozzá és 1 ilyen bónusz elég.

Egy felsorolás a hátasokról, a fontosabbak: Suratuk's Jungle Spider, Siegebreaker griffon

A többi: Gilded giant spider, Armored bear, Bulette, Suratuk's banded spider, Suratuk's Red-Dusted Axebeak, Suratuk's Teal Spider, Dawn unicorn, Elite shadow wolf, Griffon, Heavy giant spider, Heavy inferno nightmare, High forest bear, Lord's armored polar bear, Turmish lion, meg számos legendary...

Suratuk's pók egyedisége, hogy 'olcsó', mivel az új lockboxból jön (bár így is 30k, de megéri), a Siegebreaker griffon pedig eventkor esik csak, de akkor minden napi részvétellel és 1 küldetés letudásával megszerezhető ingyen. A többi említés szintjén van itt, a Zenesek annyiban jól, hogy bár drágák, de az egész accountodra, minden karakterére kivehetőek, a liláknál pedig a mount bónusza is van, aminek előnyös.

Ezeket eventen kívül is érdemes használni, passzív módon gyűjtik fel a köveket, bár egyik sem eladható, accounthoz van kötve, így csak a magunk számára.

További szerzési módok:

Szintlépés: Jelenleg szintet lépni könnyebb, mint valaha és mivel a szintlépés jutalmát is "nyitod", elteheted dupla eseményre. Persze ez inkább legyen kiegészítője a munkánknak, mint a cél, lesznek ennél jobb módszerek.

Illusionist's gambit: Én személy szerint rühellem már ezt a helyet, de szóra érdemes kő mennyiséget ad (és persze az itteni +4 itemek közül is a legtöbb még mindig a legjobb a játékban).

HE-k, BHE-k: Ez helyenként változik, valamint azzal, hogy kinek mi van megnyitva, de a Stronghold HE-k alapvetően jó Xp-t adnak, ami szintezni jók, egy kevés követ és a Beast/Drake/Spider/Devil attackosak könnyen is megcsinálhatóak. És  influence-t, ami kell a guildnak is és előbbi guide-ban írtuk, hogy sok pénzhez is juttathatja a gazdáját, nagyobbakból több kő jöhet és akár elsalvagolható item is.

Speciális kampány kulcsokkal nyitott ládák adhatnak köveket.

Leadership: Ezt a professiont, kegyetlen lassan, 25-ös szintre kihúzva meglephetjük magunkat azzal a büntetéssel, hogy naponta 9 kis zsákot kattintgassunk ki magunknak naponta vagy napi többször. Mint a hangsúlyból érezhető, rühelletes egy dolog, de megéri, én is végignyomogatom őket és lila "Hero" assetekkel gyorsítom az amúgy 8-12 órás feladatokat 4-6-ra. Ennek a kihúzása kb. egy hónap, tehát csak a következő eventre lesz hasznosítható, de mivel csomagot ad, jár rá a duplázás, valamint 999 db foglal 1 helyet.

Enchantment, artifact és companion pack: Akinek van VIP-je, annak nem lehetnek ezek idegenek (akinek nincs, érdemes befektetni rá, bár tudom, hogy az első hónapot kifizetni nagyon húzós, főleg kezdőként, ahol még rengeteg dologra költenénk.

Jelen futó nevük Lost artifact pack, Exhumed companion pack (Glorious boxból, mivel az új lockboxban nincs ilyen) és Forgotten enchantment pack. Bugosak még, 2 helyett nem 4-et, hanem 3-at adnak és nekem a support videófelvétel híján nem is volt hajlandó rendezni ezt, nem látják belülről a hibát. Aki tudja, persze vegye fel és csatolja hozzá az igényével együtt, elvben kötelesek kompenzálni érte.

A companion pack nem is a refine miatt érdekes, mivel a bonding nem duplázódik, hanem a companion tokenek miatt, amivel sok pénzt lehet megspórolni egy legendásra húzáson. Ez is csak a következő eventkor lehet fontos, ugyanis mivel nincs az új lockboxban companion pack, valamint sokan látnak előre az eventre már, így felvásárolják, de ezutáni eventre érdemes fejben tartani.

Dread ring és a többi kampány:

Ezeknek a fontossága (és bonyolultsága) miatt külön szekciót szentelek. Főleg a Dread Ringnek.

Dread ring:

Ez a kampány 70-es szinttől nyitható. Első körben, rengeteg Vanguard scriptre lesz szükségünk, így le is írom, hogy miként lehet őket szerezni. Ebben a kampányban napi 3 küldetés van 9 Vanguard scriptért, valamint mindegyik ad egy zsákot (amiért dupla jár eventkor, de nem éri meg tartogatni olyan sokat, ugyanis mindegyik külön helyet foglal). ezen kívül naponta jár Knoxtól egy ingyen lair vagyis minidungi kulcs, aminek a végén a láda ad még 3 Vanguard scriptet, 1 Thayan ciphert, ami 20 órás task-kal 15 scriptre váltható. Ezen túl, a lények e földredobnak Onyx fragmenteket, melyből 5-ösével válthatjuk a Bounty hunternél (küldetéses táborban felül) további scriptre. Az Onyx fragment vehető AH-ról is, ha nagyon kiégnénk és kell, de jobb, ha mi intézzük.

Na, de mire kell ennyi script. Egyből a Bounty hunter mellett, egy egyáltalán nem gyanús nevű Dell McCourtnál 10 ilyen scriptért kapunk egy lair kulcsot (ebből 3-at a végén visszakapunkÖ. És ez a lair rengeteg pénzt hozhat, ugyanis a végén nyitható ládából moderate-tól , aminek az értéke nem sok, de néha kell egészen superior enchanting stone-ig adhat, valamint refine követ is dob mellé.  Viszont csak bizonyos napokon délután 18 órától következő nap 18 óráig. A küldetések ellenben 11 órától is frissülnek (az előző nap küldetéseire újra), valamint 18-tól az új nap küldetéseire, eszerint hattól hatig, ha ügyesen csináljátok, akkor kétszer is le lehet őket tudni. A minidungi szempontjából Knox amúgy is irányadó lesz, de azért megismétlem, hogy délután hatig még az előző nap számít.

3 ilyen minibarlang van, különböző nyitvatartással:

Death Spire: Kedd és hétvégén.

Death forge: Szerda és hétvégén.

Phantasmal fortress: Csütörtök és hétvégén.

Ez nyilván meghatározza az árakat is, ugyanis mivel hétfőn és pénteken nem tudják farmolni, így kicsit meg szokott nőni az áruk.

Mivel egy ilyen  Superior enchanting stone most 20k körüli érték és kettő fog esni, ezért még a kampány haladást is eltolhatjuk kicsit (vagy belekezdhetünk), hogy a pénztárcánkat megtömjük vagy épp személyi igényeinknek eleget tegyünk.

A barlangoknak van pár csínja és bínja, ilyen például az, hogy:

-Phantasmal fortressben a külső részből átmenve még az elején pár pillanatra előhívhatjuk a mountunk egy gyors előrefutásra.

-Dread spireben szinte egészen a végéig elfuthatunk, bár ekkor egy horda thayan akarja majd leszedni a fejünk. De ha ott vagyunk és túl is éltük, ha a kis teremben leöljük a megjelenő inpet és csak utána égetjük el az utolsó tekercset ott, akkor megkerülhetjük az őrséget egy jobbrafutással a könyvespolc mögötti részbe

-Ahogy a Dread forgeben időszakosan Wilbur utáni csoportot is időnként elkerülhetjük, ha a fal mellett megyünk szorosan.

Érdemes az amúgy egysíkú unatkozós farmolást feldobni egy-egy ilyen figyelmes észrevétellel, nem csak időt spórolunk, de csökkenti a monotonitását is. Mivel egy superior enchanting stone azért is ér sokat, mert ritkán esik, így időnk aztán lesz erre.

Sharandar:

Hasonló, bár sokkal kisebb csomagolásban, cserébe nem is annyira farmolós. Itt a küldetések csak a követ adják, ami eventkor duplázódik, de nem tehető el (a heti küldetéssel viszont érdemes várni hétvégéig). Itt a Gold crescent tölt be hasonló szerepet, lairok is vannak itt, azonban enchanting stone nem jár érte és 15 Gold crescentért kaphatunk egy Potion of heroism-ot, amit egyből és gyorsan eladhatunk az AH-n vagy növelhetjük vele a statjaink, így nem éri meg a napi ingyenesen túl a kulccsal bajlódni vagy halogatni a kampány haladást. Itt lehet szerezni a Fey blessinget a 3 területi napizásért egy 20 órás taskban, de nem adja duplán.

A dungeon itt vagyis Malabog's castle egy apróság miatt külön szót érdemel, ugyanis az ottani bossokból eső cuccot (tényleg cucc, még a wikin se találom a nevét és az ikonját se) be lehet váltani 25-ösével Thaumaturgic bagre és mivel az egy csomag, ezért nyitva duplát kaphatunk. Nem éri meg farmolni, de ha oda dob a random que, érdemes felvenni a kék izét a bossok alól és emlékezni erre.

Tyranny of dragons: Well of dragons

Ez akkor nyílik meg, ha már a normal tyranny kampányban eljutottunk addig.

Érdekes bug itt, hogy ha egy HE-t csinálunk meg, az néha black ice enchát is adhat. Nem is ez igazán a lényeg, annyira említem, hogy a Dragon run, ami minden óra 45. percében indul (de érdemes 15 perccel előbb ott lenni, hogy bejuss) is dupla köveket fog adni, valamint a Barracksban és a Wizard towerben felvehető 1-1 küldetés, amivel még 200  influ is jár mellé! Ezek máshogy működnek, mint a többi napi, 20 óránként vehetőek fel, nem minden nap egyszer.

Az alatt a 15, de inkább 20 perc alatt megcsinálhatóak a napik, elsőként azt érdemes, amivel be kell menni egy külön helyre (Dimensional Anchor-Draconic Alchemy-Sacrificial victims ), nehogy véletlen ne juss vissza.

Dragon run futási menet.

Ajánlás: A pálya kegyetlen laggos, mivel 40(!) játékosig nyomják fel a létszámot, amit a szerver igazából nem bír. 30 fő után partyba kell hívni magad és rámenni a leadre az egérrel, jobb klikk és "Move to instance". Egyébként a térképet megnyitod és jobb alsó sarokban látsz egy gombot az instance-ekkel és ott megnézheted, melyiken vagy, mennyi hely van rajtuk és persze Zone chaten, hogy melyikbe kéne menni.

Sea of the moving ice (Storm King's thunder kampány):

Ez egy utálatos kampány, a térkép túl nagy, a halászat unalmas, kincskeresés pedig néhol kegyetlen szivatós, de mivel köveket ad, ezért megemlítem, hogy AH-ról lehet Map in a bottle-t venni, nyitogatni és keresgélni őket.

Tomb of the nine gods:

Ez gondolom senkit nem lepett meg, aki járt ott, tudja, hogy miért írtam fel. A végén a ládák rengeteg követ adnak, valamint Ultimate enchanting stone-ra is van esély. Az esély nem duplázódik (ami rosszabb, mivel elég alacsony %-ról van szó), de ha sikerül, akkor kétszerannyi jön. Aki ezt farmolja, az a hét többi napján is ezt teszi, de a kampány kulcsokat érdemes félretenni. Akinek viszont nincs lehetősége ezt járni napi szinten, az se csüggedjen, mivel rengetegen nyomulnak a milliós gazdagodás esélyére, erősen lenyomják az AH-n az árakat, ráadásul eléggé tartósra sikerült a legutóbbi alkalommal is ez a csökkentés. 

Zárószavak

Remélhetőleg nem maradt ki semmi, a fontosabbak közül szinte biztos vagyok abban, hogy nem. Illetve de, Skirmishek és két dungeon, Epic Shores of Tuern valamint Kessel's retreat ládái adnak még köveket. Valamint a Svardborg assaultnak is vannak köves és enchantos dolgai, amik már marginalizálódtak, nem csak a kampányutálatom miatt, sajnos több meló ezekkel foglalkozni, mint amennyit ér (kivéve, ha kell a relic fegyvernek a skinje, akkor a Relic húzásához szükséges markok is duplán jönnek). Ha valami kimarad vagy meglesz a refining útmutató, akkor bele fogom módosítani ebbe az útmutatóba. Mint pl. a Tymora's lucky enchantment, ami így létezik, de az is eléd dobja a cuccost, zöld felszerelést ad a csomagja, meg aranyat meg potikat. Nem borzalmas, de az összes többi felsorolt utility enchantment jobb nála, sőt, megkockázhatom, hogy még +XP%-os Azure is lehet több RP-t ad vissza, mint ez.

Nem mellékesen, aki vonatkerék eventjére nevezni akar, az ezt az eventet kihasználva könnyedén pöccintheti oda a nevezési díjat.

Remélem a hosszúság ellenére is sokan végigolvasták (még, ha rengeteg szinte marginális dologra is kitértem) és hasznos lesz nekik, jó eventezést!

Zaranir Kharasnar

2013 - 2018 © neverwinter.hu | Hungarian Knights Guild ♦ Oldal betöltése 0.1016 másodperc alatt ♦ Codeigniter verzió 3.1.8