Header
Statisztika
Aktív felhasználók: 17
Online most: 0
HK - FB csoport (zárt)
[Mod 17] AD szerzési segédlet
Írta: Zaranir ( 2019.08.24. - 20:29 ) | Hír kategória:Útmutatók | Megosztás Megosztás

Vagyonszerzés Neverwinterben (mod 17)


Nos, az első gondolatom az volt, hogy ebbe a segédletbe próbálok belezsúfolni mindent, amiből gazdagodni lehet, de rengeteg problémába ütköztem (részben, kegyetlen hosszú lenne és így se valami könnyen emészthető) és mivel ezeket feloldani nem tudom, ezért inkább csak itt felsorolom és legyetek figyelmesek erre:

Farmolás: A játék egy részének ismételt újrajátszása valamiféle jutalom vagy jutalom esélyének a többszörözéséért.


Tisztázat:

0 vagy Praktikus tanács: Bár a segédlet ingyenesen játszóknak készül, de érdemes azzal kezdeni: Attól még, hogy valamiért nem fizetsz, még nincs ingyen. 1.000 AD = ~4 Ft, ha Zenből váltod át, így ha órákon át farmolsz, érzed, belefásulsz, jó eséllyel nem éri meg az áldozatot. Mindenkinek a magánügye, hogy mire költi a pénzét, de ha nem élvezed a monoton farmolást, hosszú távon jobban jársz, ha inkább csak a klán discordon lógsz és olyan dolgokat szerveztek magatoknak, amiket élveztek is, nem csak csináljátok, hogy mozgassátok az AD mutatót a karakterlapotokon.

1. Mindenek előtt érdemes elérned a 80-as szintet, valamint a 13000 item levelt és elkezdeni a Dread Ring és Underdark kampányokat. A 80-as szinten kívüli dolgok eléréséhez a legkönnyebb, ha kérsz a klánchaten segítséget az Undermountain kampányhoz. Részben azért, mert az azon ritka kampányok egyike, amit kb. 1-2 nap megcsinálni és hatalmas segédletet ad, mind fejlődésben (legjobb fegyver onnan jön), mind AD-ban később. További kampányok (Sharandar/Acquisions Incorporated/Tyranny of dragons) is hasznosak, főleg mivel ezeket 80-as szint előtt is el tudod kezdeni. De mindennél jelezni fogom, hogy milyen további dolgok kellenek hozzá.

2. Rengeteg dolog változik és néha olyan gyorsan, hogy nem érdemes követni. Ezért kerülni fogom az aktuális árakat, ha tárgyakról van szó. A nagyobb dolgoknál megpróbálom, még ha utólag is, de módosítani, viszont mod20 tájékán már érdemes mindent kétszer ellenőrizni a segédletben.

3. Rengeteg dolgot ki fogok hagyni. Egyrészt, a tapasztaltabb játékosok számára még így is számos, nekik már fölösleges teendő lesz felsorolva, azok célja, hogy a frissen kezdett játékos is hozzáférjen. De ha valamihez már túl sok erőfeszítés kell és van jobb, amivel az időd töltheted, azt ki fogom hagyni.

4. Ez a segédlet nagyrészt az AD-ról fog szólni. Minden más (gold-refine point-influence-seal) csak azért veszünk figyelembe, mert AD-hoz juttat, még ha időszakosan ki fogok térni olyan dolgokra, amik nem, de a karakter fejlődéséhez nélkülözhetetlenek.

5. A 2x-es, sőt bármilyen eseményt csak említés szintjén fogom felhasználni. Mindig érdemes nézni, hogy mi történik a következő 3 hétben a Naptárban (Calendar) és a legtöbb ilyen esemény inkább saját leírást kap. Részben azért is, hogy ennek a terjengőssége csökkenjen.

Na, akkor most, hogy mindent tisztáztunk, kezdjünk bele.

Nyers AD szerzésre módok:


A legkézenfekvőbb módja az AD szerzésnek az, ha napi 100.000 nyers AD-t tudunk beváltani AD-re, ezeket a legkönnyebben epic dungeonök és társainak (trial,skirmish) a napi futásából tudjuk megtenni.

Minden epic dungeonnek van egy ládája, amit mindig ki tudunk nyitni és a legtöbbnek van egy kisebb ládája, amit csak a kampány shopból tudunk megvenni vagy kampányban kell készíteni és mivel csak napi egyet tudunk készíteni vagy a random queue-ből csak az első ad ilyen sokat, ezek mind az első alkalomnak a megtérülését számolják, ha valahol nem, ott külön írni fogom.

8000 rAD-t ad a random leveling que és ha (normal) dungeon.
12000 rAD-t ad a random Intermediate que.
kb. 20000 rAD 2xDemogorgon(Gold szinten): (4000-8000 rAD között mozog amúgy 1 láda), 200 Seal of the Brave, 100 demonic ichor és 500 Faerzress és kapsz 6 gyűrűt, ami közül 1-2 1,5 aranyat ér. Kisebb szinteken (Silver-Bronze az AD nem csokken, csak az egyéb).

A Demogorgon trial előnye, hogy egyik kulcshoz se kell aranyat költeni és ráadásul 2 kulcsot is lehet hozzá készíteni, amik összesen 450 Faerzressbe kerülnek, tehát ha sikerül Gold szintre teljesíteni, akkor több, mint eleget adnak a következő napikra. Ha nem, akkor érdemes Demonic encountereket csinálni hozzá, meg azért, hogy a Dread ring demon hunter küldetését megcsináljuk.

~6000 rAD Master of the Hunt skirmish, ami alig ad valamit magában (kb. 700-1200) rAD, azonban a Sharandar napi lairrel és a középen felvehető küldetéssel pont lehet elég kampány nyersanyagunk egy napi kulcshoz, ami már 5000 rAD körül adhat, valamint egy dragon glyph-et, ami eladható. Előnye, hogy könnyű és gyors, de a napi első után nem érdemes vele foglalkozni.

Az invoke-olás még további kb. 300-4300 rAD bónuszt kaphatsz, ha más forrásból kapsz rAD-t. Másfél óra alatt kb. 2200 rAD bónuszt kaphatsz így. Nem sok, ha eleget játszunk, akkor csak le kell nyomni a gombot egy campfire közelében.


15000-24000 rAD 3xMaster Expedition - Írtam a tisztázatban, hogy kell az Undermountain és ez csak az egyike az indokoknak. Ekkor minden nap lehet menni 3 Master expedíciót max. 5 fős csapattal és be lehet tenni 1-1 rúnát, ami 3000 rAD-t ad a végén (van másféle is, gearre, RP-re, goldra...) és ha bármilyen rúna be volt téve, akkor a végén kapsz egy másféle stone-t, amit Yawning portalban be tudsz váltani egy boxra, amiből további 5000 rAD-t kapsz. A 3 box a minimum 15000.

Érdemleges dungeon, amihez kevés energiából tudunk kulcsot csinálni és gyorsan futható:

Ez nagyjából 73000 rAD és másfél-két óra (néha a random queue oda tesz be, ahova amúgy is mennénk és van kulcsunk), de ezeket a legtöbb játékosnak, aki már egy ideje játszik, tudnia kell teljesíteni. Nem beszélve arról, hogy az így kapott Refine-os köveket és egyéb dolgok is érték/el lehet őket adni.

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb tovább rAD farmolási lehetőség, ha normal Demogorgon trialokat megyünk, ekkor már csak ~5000 rAD-ért, hisz csak az egyik ládát tudjuk nyitni. Protector’s Enclave-ben rengeteg csapat szerveződik erre, általában “ndemo”-ra hivatkoznak.

Egyéb könnyen elérhető források (ahol nincs külön írva, azt bárhányszor lehet használni):

(20 óránként) 4000 rAD - Underdark Astral diamond conversion- 600 Faerzress és 150 demonic ichor kell hozzá, de magában a 150 demonic ichor ér 1000 rAD-t vagy 80 silver körüli értéket a kampány shopban. Viszont 600 Faerzress rengeteg és a fontosabb az, hogy legyen kulcsokra, ha nincs rengeteg fölöslegesen.

1000 rAD - 300 Seal of the Crown, Seal of the Brave Vendor, Protector’s enclave - Erről tudni kell, hogy rengeteg ilyen seales dolgot (még) el lehet adni az AH-n, amiért igazi AD-t kapsz és néha többet is érnek, mint az 1000 AD.

500 rAD - 500 Seal of the Adventurer Vendor, Protector’s enclave - Ha egy leveling dungeonba dobott be a leveling queue, akkor 400 Seal of the adventurer, ami Protector’s Enclaveben 500-asával váltható egy 500 rAD-s zacskóra.

1000 rAD - 100 Dragon coins, Tyranny of dragons campaign shop - Ez akkor lesz lényegesebb, ha már eljutottál a Well of dragonsig és meg van nyitva a Tiamat trial, tehát a kampány végefelé. A trialon kapott zsákokat félre tudod tenni dupla kampány fizetőeszköz eseményre, valamint minden óra :45 tájékán van Dragon run.

1000 rAD - 250 Barovian coins, Ravenloft campaign shop - A Ravenloft kampányt amúgy is érdemes elkezdeni az ingyenes R8 enchantokért, de nem hiszem, hogy érdemes ráfarmolni, sőt érdemes megnézni, hogy a 2500 coinos gearből mi adható el jobb áron az Auction Houseban.

(heti) 4500 rAD per kampány - Sharandar-Dread Ring-Maze Engine-Tyranny of dragonsx2-Icewind Dale kampány heti küldetések- Hogy megérje visszajárni a kampányokhoz, minden héten kapsz egy küldetést, amiből 4500 AD-t kapsz. Nem érdemes ráteperni csak ezért, bár a kampányok szükségesek a fejlődéshez (hisz azok adnak boonokat, mint a Power és a Hit Point és növelik az item leveled), így inkább vedd jutalomnak, amikor végeztél velük.

További, nehezebb lehetőségek:


Kb. 10000 rAD - Temple of the Spider(Master) - Ehhez azonban ismerni kell a rövidítő utakat és akkor sokkal gyorsabb, mint a másik kettő dungeon, amihez Acorn kell (de minden esetben könnyebb). A kulcsa az Acquisitions Incorporated kampányshopban található meg, nekem úgy mutatja, hogy a kampány bármelyik szakaszában vehető, de amúgy is abban a kampányban már 15-ös szinttől már lehet haladni.


1000 rAD - Storm King’s thunder campaign shop - 300 Voninblod és campaign currency-k kellenek hozzá, ami leginkább csak akkor számít, ha végeztél az SKT kampánnyal (ami a leghosszabb és legfárasztóbb, így nyugodtan hagyd későbbre), de a Voninblod könnyen farmolható és rengeteg bónuszos tárgyat és segédletet lehet hozzá szerezni. Valamint rettentően bonyolult és a többi említett kampányos currency-vel ellentétben, ezen van egy napi cap, mivel az egyik hozzá szükséges kampány currency-t nem lehet farmolni.


15k(+5-10k) rAD Random Advanced queue: Ehhez már komoly csapatszervezés kell és van jelenleg pár dungeon, ami még így is lehetetlen egy nem veterán csapat számára. Ennek a jutalma változó, hisz ez lehet egy svardborg trial, amihez előre készülni kellett volna, de lehet ez egy dungeon, amihez van vagy nincs kampány kulcsunk. De nyilván, aki képes rá, annak érdemes kettő ilyet menni és már a napi rAD-t könnyedén capelheti az előzőekkel, még lehet ki is hagyhat egyet és mást.


Nem nyers AD szerzésre módok:

Ezek bizonytalanabbak és gyorsabban avulnak el, mint a fentiek, hisz az Auction House-tól függ az értékük, de cserébe mehet a napi 100k fölé és a felsoroltak nagyrésze gyorsabban fizet, mint a normal demogorgonok futása.

Praktikus tanácsok: A legtöbb AD-t nem azzal szerzed, hogy eladsz valamit, hanem azzal, hogy nem veszed meg. Mindenki szeretne a legjobb lenni a leggyorsabban, de érdemes ismerni az MMO-k és főleg a Neverwinter világát:
-2 modonként minden gear szett a kukába kerül, évente minden artifact és artifact fegyó szett is megy a szemétbe és a fejlesztők megpróbálják mindenből az új felé húzni a játékosokat és mindennek lefele megy az ára, ahogy egyre több játékosnak lesz meg és egyre több fölösleges keletkezik belőle. Vannak kivételek, általában nagy mennyiségben fogyó dolgok, de azokat magad is meg tudod szerezni. Mindenre úgy készülj, hogy később el kell majd dobnod és így ha nem a top 0,1%-ban vagy, érdemes megvárnod, amíg kijön egy új, jobb vagy amikor leesik az ára értelmes keretek közé.
-Bár sokan még a gondolatát is rühellik, de érdemben nincs különbség aközött, hogy a napi 1 kulcsos dungeonöd 20 vagy 30 perc alatt ment le, ha lement. Bár a játék által megadott minimál követelmények nevetségesen félrevezetőek (pl. A RAQ majdnem fele lejátszhatatlan azzal a feltétellel, amivel beenged), de emiatt fontosabb, hogy légy tisztában azzal, mire vagy képes és arra fókuszálj. Ahogy a segédletben is mondtam fentebb, ha kell klános segítség valaminek a nyitásához, kérj, de, ha azt látod, hogy 2 milliót kéne farmolj ahhoz, hogy valaminek a futásához elegendő feltételekkel rendelkezz vagy egy enchant húzása félmilliós tétel, de csak +160 statot ad, kérdezd meg magadtól, hogy kell-e egyáltalán ez.
-Ha gyorsabban akarsz haladni, az többe kerül. Azért van napi 100k cap az AD-n és rengeteg korlátozás a haladásra, hogy fizetéssel gyorsítani lehessen, de pont ezért nem érdemes költened rá. Idővel úgy is mindenre alkalmas leszel és, ha épp nem a határán vagy valaminek, amiből hatalmas hasznod lehet (például az új trial dolgainak első napos eladása), akkor érdemes várnod vele.

Dread ring


Ez egy direkt újradolgozása lesz a 2x enchant segédletnek, mert nagyjából ugyanazt kell tenni egyébként is. Annyi a lényeges, hogy mivel van dupla enchantment esemény, ami kihat az enchanting stone-okra, ezért ha látok, hogy a jövőben lesz, érdemes félretenni kulcsokat rá.

Első körben, rengeteg Vanguard scriptre lesz szükséged, így le is írom, hogy miként lehet őket szerezni. Ebben a kampányban napi 3 küldetés van 9  Vanguard scriptért + Egy Demon hunter, aki 3 Demonic encounterért ad +3-at. Ezen kívül naponta jár Knoxtól egy ingyen lair vagyis minidungi kulcs, aminek a végén a láda ad még 3 Vanguard scriptet, 1 Thayan ciphert, ami 20 órás task-kal 15 scriptre váltható. Ezen túl, a lények földredobnak Onyx fragmenteket, melyből 5-ösével válthatjuk a Bounty hunternél (küldetéses táborban felül) további scriptre. Az Onyx fragment vehető AH-ról is, ha nagyon kiégnénk és kell, de jobb, ha mi intézzük. Ezen túl, egy bug miatt a küldetések napváltáskor és napváltás után 7 órával is frissülnek, így a 15 scriptesen kívül mindent kétszer szerezhetünk meg.

Ez (9+3+3)x2+15 = 45 script.


Na, de mire kell ennyi script. Egyből a Bounty hunter mellett, egy egyáltalán nem gyanús nevű Dell McCourtnál 10 ilyen scriptért kapunk egy lair kulcsot (ebből 3-at a végén visszakapunk, így effektíven 7-be került), vagy kényelmesen a kampány shopból is vehető már. És ez a lair rengeteg pénzt hozhat, ugyanis a végén nyitható ládából Rank 3-tól, aminek az értéke nem sok, de néha kell egészen enchanting stone, Rank 5-ig adhat, valamint refine követ is dob mellé. Időszakosan kapsz egy Cask of Wondert, amiből jöhet Mark of Potency is.

Viszont csak bizonyos napokon délután 19 órától következő nap 19 óráig (nyári időszámításban). A küldetések ellenben napváltáskor is frissülnek (az előző nap küldetéseire újra), valamint 19-tól az új nap küldetéseire. A minidungi szempontjából Knox amúgy is irányadó lesz, de azért megismétlem, hogy délután hétig még az előző nap számít.


3 ilyen minibarlang van, különböző nyitvatartással:


Death Spire: Kedd és hétvégén.


Death forge: Szerda és hétvégén.


Phantasmal fortress: Csütörtök és hétvégén.


Ez nyilván meghatározza az árakat is, ugyanis mivel hétfőn és pénteken nem tudják farmolni, így kicsit meg szokott nőni az áruk.

Az új kampány/esemény, jelenleg az Undermountain:


Habár mindenki szereti, ha a lehető leggyorsabban fejlődik vagy szerez meg valamit, ha valami új jön be a játékba, először érdemes megnézni, mit lehet eladni vagy miből lehet értéket kinyerni és felszórni az Auction Houseba. Egy mod 4 hónapig tart és a vége felé már a töredékét éri minden a kezdeti árának és az enchantok kivételével minden darab gear 1 éven belül rotálódik (kivéve a Demogorgon szett, ami már 10 mod óta a legjobb, de azzal is kezdeniük kell valamit). Néha már 4 hónapon belül szemétre kerül az, amire százezreket költöttünk. Ez inkább csak egy általános tanács, hogy érdemes hideg fejjel átgondolni vagy megkérdezni a klánchaten.

Az események kapnak saját segédleteket, de ami az Undermountaint illeti, érdemes megnézni, mi eladható a kampány shopból (pl. Wyvern-venom coated knives) és ha összegyűlik rá a Coalesced magic, akkor egyből eladni.

A Runic Encounterek dobhatnak unbound zöld insigniákat, és rengeteg Black Pearlt lehet belőle farmolni (hisz elég sűrűn idézi le a lényeket), ami eladható. Mod17 eléggé semmilyennek tűnik, boundos companion gear, egy csomó új boundos cucc, egy weapon set a felső 0,1%-nak és egy artifact set, ami rosszabb, mint a demogorgon, de ha találok valami farmolhatót, azt be fogom csatolni.

Ami fontos még, hogy ez bár kevés játékost érint, de ha vannak alternatív karaktereid, akiket alkalmassá tudsz tenni a Warden expedíciókra, akkor kétszeres esélyed van kapni hasznos kompánia tárgyakat. Ha nem játszol évek óta, 2 karaktert fenntartani nagyon drága, főleg úgy, hogy mindkettő alkalmas legyen a legújabb dolgokra és kövesd is, hogy mi van velük, de mivel gyakran hasznos boundos gyűrűk és tárgyak kiszedéséhez, ezért nem hagyhattam ki.


Utility enchantmentek


4 féle van és ezek is benne voltak a dupla enchantment guideban, részben azért, mert az ingyen refinement szimplán is jó, nem csak duplán.

Dragon's hoard enchantment


Quartermaster's enchantment


Fey blesssing enchantment


Tymora's lucky enchantment

+XP enchantment, amivel gyorsabban mennek a szintlépések, beleértve a Brutal enchantmentet, ami def slotos.

Az első háromból az accountodhoz kötött refit kapsz.


A Fey és a Dragon nagyjából ugyanaz, magasabb szinten több % esélyt kapsz, de nem nő a jutalom. A Fey annyival rosszabb, hogy csak Rank 5 enchantmentet dob, amit elrefizhetsz.


A Quarter 3 szempontból más. Először is, egy csomagot kapsz rá, ami azt jelenti, hogy ha az esemény előtt elteszed őket és eseménykor nyitod ki, akkor duplaannyit adnak (tehát érdemes felgyűjteni őket). Másodszor, minél magasabb szintű a quarter és minél több van (egészen 10,5%-ig), annál jobb a jutalom, amit kapsz érte. A szedegetéshez nem kell a 10%, de amikor nyitsz, akkor igen, rengeteget számít az a pár plusz félszázalék. Minél előbb húzod ki, annál jobban megéri, még az offense enchákat is érdemes hanyagolni érte. A harmadik pedig az, hogy a quarter még dobhat eldritch runestone-t, ami PE-be az antiquites vendornál beváltható bonding runestone-ra. Ami azért fontos, mert így már nem lesz accounthoz kötve és eladható AD-ért.


Az összes kőt dobó enchanton/insignián van egy napi mennyiség, ami felett már csak marginálisan adja, azután kimerülnek ilyen negyed-fél óránként 1 db-ra, hiába a magas %.

Influence

Mivel Skilgannon írt erről egy kiváló segédletet, ezért csak belinkelem az egészet olvasásra (III. rész): http://neverwinter.hu/hirek/157/Leirasok-ujoncoknak-I-resz-Stronghold

Annyival egészítem ki a dolgot, hogy egyrészt, jelenleg még nincs bent az új klánrendszer, de már elavult a régi, szóval most nem a legjobb a helyzet guild mark szempontból, de még így is jó.

Másrészt, ha már elérhető neked a Well of dragons, akkor igenis érdemes felvenni a küldetéseket az SH térképen, ugyanis minden óra :45-kor tudsz menni Dragon runt a Well of Dragonsban, ami egyszerre 200 influt ad és a Well of dragons tele van ezekkel a Religion-Arcana és egyéb kitekkel, amikkel a 3. Küldetést meg lehet csinálni. És ideje egy saját szegmenst adni neki:

Well of dragons - Dragon run

Ez gyorsan értékét veszítheti és messze kell jutni hozzá a Tyranny kampányban, de sok kicsi hasznos dolog folyik bent.

Instance: a játék az azonos pályatípuson lévő játékosokat 20-30-asával szétossza ugyanolyan térképekre, ezek az instance-ok. Egy normál pálya 20-nál, a Well 30-nál betelik, ekkor egy partiba kell kérned magad és jobb klikk a jó instance-ben lévő játékosra és “Move to instance”. Így 40-re is fel lehet vinni.

Bár a run minden óra :45-kor kezdődik, érdemes már 25-30-kor bemenni, részben, hogy beférj arra az instance-ra, ahova szervezik (Zone chaten DR néven), de leginkább, mert addig is le tudsz napi küldetésezni. Ha már kész vagy a küldetésekkel, akkor 30-33 körül érdemes belépned. Általában a zöld (green) sárkánnyal kezdenek, ami a jobb felső sarok ,de rengeteg játékost fogsz odagyűlve látni. A térkép laggos lesz, mivel túl sokan lesznek bent és 5 sárkányt kell leirtani. Aztán, ha átjutsz a másik instance-ra (előtte írni fogják, hova), akkor még 5-öt. Néha 12-13 is lemehet így, de feltételezzünk csak 10-et. Ekkor kb. 20-30 dragon coffert fogsz kapni 100-150 dragon coint, refine pontot és apróságokat. Jelenleg a dragon coffer 400 AD/db és ez nem igazán változott már modok óta. Szóval 20 db az már 8000 AD.

Klánesemények


Ezeket újra elkezdem majd nyomatni, eddig nagy hátránya volt, hogy nem voltam aktív. Ez ideiglenesen javítva lesz, ahogy látszik. :D

Ezen túl köszönet mindenkinek, aki vette a fáradtságot és időszakosan szervez eseményt vagy szokott támogatni, aki így eszembe jut: Fade@sicvita, vonatkerék@vonatkerek, Ren@sonypeac, DeMarco@demarco76VIP


Akinek van, annak talán csak az egyetlen problémája ezzel, hogy miért ilyen későn említem és azért, mert a hozzáférhetősége eléggé meredek. A legkisebb küszöb, amivel meg lehet szerezni bármikor a VIP-t az 800 Zent veszünk AH-ról, mivel a 20%-os kuponnal annyi lesz egy hónapra. Évente párszor viszont lesz 40-50%-os VIP akció (Black Friday talán a legközelebbi), de ha csak nem vagy már biztosítva VIP-vel, nem érdemes várni. És az 500-600 Zen is 375.000-450.000 AD, ami egy küszöb, főleg mert nem ez éri meg a legjobban. Az optimális az, ha elsőre 6 hónapos VIP-t vesszük, ami 5100 Zen alapból, tehát 20%-kal 4080 Zen, ami kb. 3,06 millió AD.

De miért is kell a VIP? Mert egy befektetés és számos előnyt ad, amik összeadva többet hoznak vissza, mint amennyibe került. Egy nagyon-nagyon drága, de megérős befektetés és rengeteg kényelmi funkció jár hozzá.

Első VIP szinten:

-Minden nap kapsz egy enchanted keyt, amivel a lockboxok nyithatóak. Ebből 1 hónap alatt, ha minden nap beléptél, kinyitottad és eladtad, akkor visszakaptad a VIP árát a végére, sőt egy kis profitot rá. Viszont számszakilag nem tudom leírni, mert minden lockbox más és random a jutalom.
-15% bónusz a dungeonokra magára (tehát a chestre nem), ami a 2 random queue-nél 3000 rAD naponta.
-1 Reroll token naponta, amivel, ha kevésnek érezzük a chest tartalmát, újrarollolhatunk, növelve a jutalmunkat.

A további szintek úgy működnek, hogy minden Zenből vett VIP ad X hónapot és X szintet, már az első naptól. Tehát, ha te egy évre előre megveszed a VIP-t, akkor már az első nap 12-es szintre kerülsz, és a legjobb dolgokat a végére tették, amiket egyből kihasználhatsz.

4-es szinten kapunk még egy reroll tokent és megidézhetjük a travelpostot bárhol.
6-os szinten kapunk még egy reroll tokent és megidézhetjük a mailpostot bárhol.
7-es szinten +15% AD a dungeon chest ládákra.
8-es szinten már nincs posztolási költsége az AH-s ajánlatainknak.

8-12 szint között pedig 5-25%.kal olcsóbbak lesznek a Wondrous Bazaarban a tárgyak (tehát a mark of potency-k és a cube of augmentation) és ez összeadódik más akciókkal. Amíg ezed nincs, egyszerűbb az Auction Houseból venni és ha van, akkor is nézd meg, hogy olcsóbb-e az AH-n, mert néha túlvásárolnak a játékosok, amikor a 25%-ra még jön egy akció és felrakják a VIP ár alatt később.

A rövid összegzés az, hogy a VIP egy kegyetlen drága belépő, de mivel szinte mindent az Auction house-ban érdemes eladni és visszaadja az árát, ezért amikor elérsz oda, hogy összegyűljön rá a pénzed, érdemes befektetni.

Zen


A Zen a prémium fizetőeszköz a játékban, amit lehet venni valós pénzért és meg lehet venni másoktól AD-ért. Jelenleg az arány 750 AD/Zen a Zen Exchangeben és érdemes megnézni, hogy hány milliós az eladás fülben a backlog és minden millióra körülbelül egy nap átfutási időt számolni (ez változhat később).

Amikor invoke-olsz, kapsz kis lila zsákokat, aminek a neve Celestial bag of invoking és azokból néha jöhet kupon Zenes tárgyakra. Ilyen pl. Az, hogy 20% to any item vagy 20% to a refinement item. Ha van félretett Zen-ed, mert előrelátóan X nappal ezelőtt feltettél egy 1000-est vételre és félretetted a csomagokat, akkor kihasználhatod, hogy az 1 Coalescent ward már csak 800 Zen (600k), vagy inkább, hogy a 10 preservation ward már csak 80 Zen (60k). Megnézed, hogy az Auction Houseban mennyi ér 10 Preservation ward (pl. 71.500) és mennyit ér a Coalescent ward (pl. 630.000) és úgy döntesz, hogy veszel 80 Zenért 10 Preservation wardot és eladod 71.500-ért, amiből lejön a 10% AH költség, de így is 64.350-at kaptál 60.000 értékű AD-ból.

És ezt lehet tovább bonyolítani, átnézni a legtöbb kompániát, mountot, de az már ilyen piaci spekulációs befektetési csaksajátfelelősségrecsináld veteránkodás. A preservation ward mindig eladható így profittal, a Coalescent pedig időnként, így ezeket be akartam tenni. Ezen túl, ha nekünk kell Coalescent ward vagy preservation ward, akkor érdemes tudni, hogy mi az olcsóbb megoldás erre.

Valamint, ahogy a mostani (2019-08-11 20:23) példán látszik, nem mindennek ugyanaz az árrése, így érdemes figyelni, hogy mit veszünk, ha eladásra vesszük. És ha már úgy is szóba jött, akkor:

Auction House spekuláció

Ezt kezdésnek senki számára nem ajánlom, valamint, mivel én csak nagyritkán spekulálok, ezért nincs is tapasztalatom benne. Ehhez rengeteg tapasztalat kell és ismerni a tárgyakat, megfigyelni őket egy hosszú időszakra. De ha látsz egy Black pearlt 15 AD-ért és a következő Pearl már 25 ad, akkor megveszed a 15-öst és felrakod 25-ért. 


Jelenleg amúgy nagy probléma, hogy túl sok a spekuláns és a tartalék AD-val rendelkező játékos, ezért amikor van valami akció, hónapokkal többet kell várni, hogy az akciósan vett készletek kifogyjanak. Az ilyen akciókkal inkább érdemes úgy számolnod, hogy neked mi lesz fontos egy éven belül és arra feltartalékolni. Meg tapasztalt játékosoktól pár biztos tanácsot megfogadni.

2013 - 2018 © neverwinter.hu | Hungarian Knights Guild ♦ Oldal betöltése 0.0624 másodperc alatt ♦ Codeigniter verzió 3.1.8